Oplossing voor Hyperventilatie

Hyperventilatie is een verzamelnaam van ademhalingsstoornissen. Ademhalingsproblemen zijn vaak het gevolg van een rib of borstwervel blokkade. Zo ook kan hyperventilatie hier het gevolg van zijn. Vaak ontstaat dit door een abrupte of een verkeerde beweging of te zwaar tillen. Een felle steek in de borst en veel pijn bij iedere ademhalingsteug is het gevolg. Men moet dit fenomeen niet verwarren met hartproblemen. Bij een blokkade van een wervel of rib is het belangrijk om door middel van bewegingen de rib of wervel weer in het goede spoor te brengen. Dekos heeft hier uitermate goede oplossingen voor!

Lees verder 

Hyperventilatie verhelpen

Ademhalingsstoornissen gaat ook bijna altijd gepaard met een voorovergebogen houding van de bovenrug en schouders. Zo ook meestal bij hyperventilatie. Deze ingezakte houding komt de beweeglijkheid van de bovenrug en ribben niet ten goede. Het geeft vaak stoornissen in 1 of beide schouders, wervelkolom, ribben of doorbloedingsstoornissen. Het is dus zeer belangrijk dat de beweeglijkheid van de bovenrug en ribben optimaal is. De wervelkolom en ribben bewegen allen in een harmonieuze combinatie. Een storing in één van deze gewrichten betekent dat dit invloed heeft op de totale beweging. De Schouder Stretcher is een vernuftig schouder-pulley systeem dat ervoor zorgt dat de bewegelijkheid van de bovenrug en ribben wordt onderhouden of vergroot. Dit komt dus zeker ook de ademhaling ten goede.

Hulpmiddelen tegen hyperventilatie

Een veelgebruikt en zeer goed aangeschreven medisch hulpmiddel bij rugklachten ten gevolge van een verkeerde houding en blokkades in de ribbenstreek is de Rugrolstretcher. De Rugrolstretcher masseert, rekt en mobiliseert uw rug. Bij de meeste patiënten zijn de (bovenrug) blokkades en rugklachten binnen een paar weken flink afgenomen of verdwenen. Zo is de Rugrol stretcher ook vaak zeer effectief bij de ziekte van Bechterew. Informeer bij uw therapeut!


Productoverzicht Oplossing voor Hyperventilatie

Service staat bij ons altijd voorop! Wij hebben alleen de allerbeste producten tegen oplossing voor hyperventilatie, advies op maat, alles op voorraad en dus snelle levering. Dekos staat al jaren bekend als dé houding- en voetspecialist! Bekijk hier onder de gerelateerde producten.