Rugklachten

Chronische terugkerende lage rugpijn komt veel voor en heeft diverse oorzaken!  Een verkeerde houding, overbelasting, artrose (slijtage), stress, een verkeerde beweging of verdraaiing. Een zeer belangrijke reden voor lage rugpijn klachten, is een slechte lichaamshouding. In zeer veel gevallen heeft dit te maken met een foutieve stand van de voeten!  Deze verkeerde stand van de voeten wordt doorgegeven aan de knieen, heupen, bekken, rug en nek. Dekos heeft de beste zolen op dit moment, die zeer veel stabiliteit, steun en correctie geven.

Lees verder 

Rugpijn als lumbago en spit genezen

Acute lage rugklachten, lumbago of spit ontstaan vaak tijdens een onverwachtse (ongecontroleerde) beweging waardoor er plotseling een verkramping (spasme) van de spieren in de lage rug ontstaat. Mensen ervaren dit vaak als dat “het erin schiet” met lage rugpijn en stijfheid als gevolg. 

Artrose rugklachten onderrug

Bij artrose (slijtage) van de rugwervels wordt de kwaliteit van het kraakbeen, botten en de gewrichten in de rug minder goed. Symptomen en klachten zijn bijvoorbeeld: rugpijn met name bij het in beweging gaan komen (startpijn), start stijfheid (voornamelijk 's ochtends). Preventie: De buik en lage rugspieren hebben een belangrijke functie voor een goede lichaamshouding. Tevens helpen ze ook het gewicht te torsen van al hetgeen wat we tillen en dragen. Dekos heeft de beste brace op dit moment, ontworpen door medische specialisten om rugpijnen te voorkomen en indien ze reeds bestaan tegen te gaan. 

Hernia symptomen rugpijn verlichten

Een hernia in de lage rug kenmerkt zich door hernia symptomen als tinteling, doofheid, krachtsverlies of zenuw pijn naar het been. Hernia is een uitpuiling binnen in een tussenwervelschijf, die tegen een zenuwbaan drukt. Indien de rughernia geopereerd moet worden (15% van de gevallen), begint de revalidatie van een rughernia operatie eigenlijk al in het ziekenhuis gelijk na de operatie. Een goede brace kan vaak in het begin maar ook later een gunstige ondersteuning bieden.


Productoverzicht Rugklachten

Service staat bij ons altijd voorop! Wij hebben alleen de allerbeste lichaamshouding- en Rugartikelen, advies op maat, alles op voorraad en dus snelle levering. Dekos staat al jaren bekend als dé houding- en voetspecialist! Wilt u weten welk product het beste bij uw klacht past? Selecteer uw Rugklacht >

Heeft u hulp nodig? Chat live met ons, stel uw vraag via de e-mail of neem telefonisch contact op. Wij helpen u graag verder!

Verschillende soorten rugklachten

Dekos biedt de beste oplossingen voor uw rugklachten. Met meer dan 30 jaar ervaring en met alleen de allerbeste lichaamshouding- en rugartikelen staat Dekos al jaren bekend als dé houding en voetspecialist! Selecteer hieronder uw klacht.