Blaren, Eeltvorming, Eeltpit, Likdoorn, Eksteroog rond tenen

Eelt en blaren ontstaan door wrijving op de huid. Soms kan er ook een eeltpitt of eksteroog ontstaan. Vaak hebben vrouwen vaker last van eeltpitten door het dragen van bv. strakke schoenen of schoenen met hoge hakken. Dit kan gaan wrijven of drukken op de huid. Eeltpitten blijven vaak terugkomen. Vaak heeft dit met een standafwijking van de voet te maken.

Lees verder 

Eelt ontstaat dus door wrijving. Deze wrijving kan ontstaan door schoenen (eelt onder de voorvoeten, onder de hiel of bovenop of tussen de teen). Eerst ontstaat er een blaar en na langdurige schuring en wrijving van de huid zorgt ervoor dat de opperhuid een verhoornde laag gaat aanmaken om de huid te beschermen tegen deze wrijving of druk. Eelt is wanneer de hoornlaag hard aanvoelt, verdikt is en een gelige kleur heeft.

Soms kan er ook een eeltpitt of eksteroog ontstaan. Vaak hebben vrouwen vaker last van eeltpitten door het dragen van bv. strakke schoenen of schoenen met hoge hakken. Dit kan gaan wrijven of drukken op de huid. Eeltpitten blijven vaak terugkomen. Vaak heeft dit met een standafwijking van de voet te maken.

Heeft u last van overmatige eeltvormig of eeltpit/eksteroog/likdoorn of andere drukpunten? Dan heeft Dekos de ideale zool of de allerbeste teenbeschermers voor u geselecteerd. Deze hebben tot doel de eelt aanmaak enorm te verminderen of zelfs helemaal doet voorkomen en tevens pijnverminderend werkt bij pijnlijke eeltpiiten, likdoorns, eksterogen of andere pijnlijke drukpunten.

Het beste is om de eeltpit, likdoorn te verwijderen maar deze moet ook voorkomen worden. De originele gel-massage zolen van Dekos zijn gevuld met een onschuldige vloeibare gel die de druk net als bij een waterbed gelijkmatig onder uw voeten verdeeld.Hierdoor worden pijnlijke drukpunten zoals een eeltpit, eksteroog onder de voorvoet ontlast. Vrij stromende gel kussentjes golven van achteren naar voren bij iedere stap. Staan en lopen wordt weer een genot!!

Heeft u last van een eeltpit, likdoorn of eksteroog onder of op de tenen dan heeft Dekos zeer goede aanpassingen om deze wrijving op te heffen. En altijd voor de goedkoopste prijs! Alle teenbeschermers zijn uitgebreid getest in onze praktijken en alleen de beste spreiders voor tenen zijn gekozen!