Voetklachten

Een normale voet heeft een voetboog aan de binnenzijde. Bij platvoeten (pes planus), of doorgezakte voeten is die voetboog zodanig verzakt dat de voetboog gedeeltelijk of geheel op de grond rust. Het is een veelvoorkomende afwijking die veel pijn, zwelling en vermoeidheid in de voet kan veroorzaken. Vaak zie je ook dat er een hallux valgus ontstaat (scheefstand naar binnen van de grote teen).

Lees verder 

Klachten verkeerde lichaamshouding

Veel lichamelijke klachten ontstaan door een verkeerde lichaamshouding in relatie met een verkeerde stand van de voeten. Deze verkeerde stand wordt doorgegeven aan de knieen, heupen, rug en nek. Het kan leiden tot onderrugpijn, stijve nekspieren, chronische spierspanningshoofdpijn, pijn in de benen en soms zelfs een hernia!

Doorgezakte voet oplossing

Een andere voetafwijking is de spreidvoet of doorgezakte voorvoet. Deze kenmerkt zich door: de voorvoetboog doorgezakt is met als gevolg dat de tenen gespreid zijn 
De klachten zijn: pijn onder de ballen van de voet , brandende pijn boven of onder de voorvoet, vermoeide benen, eeltvorming en/of een likdoorn onder een van de ballen van de voorvoet. 

Gewrichtsontsteking verhelpen

Ontstekingen in de voet komen veelvuldig voor. Als er gewrichtsontstekingen bv. reuma of artrose (slijtage) in één of meerdere gewrichtjes van de voet ontstaat, kan dit een nadelig effect hebben op de balans én op de manier van lopen. Door het langdurig dragen van verkeerd schoeisel kan ervoor zorgen dat het kraakbeen extra snel gaat slijten. Enkelinstabiliteit door (veelvuldig) zwikken kan eveneens op den duur versnelde slijtage tot gevolg hebben. Dekos biedt kwalitatief zeer goede producten om dit te verhelpen.

Peesontsteking voet wat te doen

Peesontstekingen van de voeten zoals bijv. Shinsplint (ontsteking aan scheenbeen) en archillespees ontsteking etc, zijn het gevolg van overbelasting in combinate met een verkeerde stand van de voeten. Meestal ontstaan ze geleidelijk aan. Soms is er ook een roodheid en zwelling te zien. Een spierscheur ontstaat plotseling. Een hevige pijnscheut alsof er een tennisbal op de kuitspier geworpen wordt (zweepslag). 

Posttraumatische dystrofie voet behandeling

Dan zijn er nog een tweetal ziektes die veelvuldig klachten geven in de voet. Posttraumatische dystrofie (PD) is een ziektebeeld dat kan ontstaan na een operatie of letsel aan een van de voeten of andere gewrichten. De belangrijkste klacht is pijn, waarvan de ernst meestal niet past bij de ernst van het letsel of de operatie. 

Diabetische voet klachten

De andere is diabetes. Men kent twee stadia: Het eerste stadium: nog geen klachten van het zenuwstelsel of wondvorming Het tweede stadium: de gevoelszenuwen zijn dan aangetast,  de kans is groot dat men slechter gaat lopen en kans op andere klachten als bijv. wondjes aan de voet. Zowel de originele gel-massage zolen als de diabetische zolen van Dekos zijn een excellente keuze!


Productoverzicht Voetklachten

Service staat bij ons altijd voorop! Wij hebben alleen de allerbeste lichaamshouding- en Voetartikelen, advies op maat, alles op voorraad en dus snelle levering. Dekos staat al jaren bekend als dé houding- en voetspecialist! Wilt u weten welk product het beste bij uw klacht past? Selecteer uw Voetklacht >

Heeft u hulp nodig? Chat live met ons, stel uw vraag via de e-mail of neem telefonisch contact op. Wij helpen u graag verder!

Verschillende soorten voetklachten

Dekos biedt de beste oplossingen voor uw voetklachten. Met meer dan 30 jaar ervaring en met alleen de allerbeste lichaamshouding- en voetartikelen staat Dekos al jaren bekend als dé houding en voetspecialist! Selecteer hieronder uw klacht.