Verkeerde lichaamshouding door platvoeten,(pijn in voeten, knieen, rug en nek).

Bij een ongelijke voetboog (zonder toepassing van inlegzolen) zal het lichaam scheef gaan lopen. De heupen en bekken staan verkeerd en zo ook de rug. Het kan leiden tot onderrugpijn, een hernia, stijve nekspieren, chronische spierspanningshoofdpijn, ischias, pijn in de benen, enzovoorts. Vele van deze klachten zijn gerelateerd aan de houding van het lichaam. Des te groter het verschil in voetboog des te ernstiger kunnen de klachten zijn.

Lees verder 

Wat verreweg de belangrijkste reden is voor lichamelijke klachten is simpelweg een slechte lichaamshouding, in combinatie met een verkeerde stand van de voeten.  Dat is vaak gerelateerd aan doorgezakte voeten (overpronatie) of platvoeten,( wanneer de voeten aan de binnenzijde bijna of helemaal op de grond staan).

Deze slechte stand van de voeten wordt doorgegeven aan de knieen, heupen, rug en nek.  Hierdoor worden de rugspieren overbelast en ontstaat er pijn en vermoeidheid in de lage rugspieren. Soms kan dit zelfs resulteren in een hernia! (uitstraling in 1 of 2 benen of armen)

Rugpijn en Nekpijnverlichting

Een recente studie in de Verenigde Staten heeft aangetoond dat door de juiste ondersteuning van de voeten, pijn in de rug en nek aanzienlijk verbeterd of zelfs voorkomen kan worden! Door het dragen van 1 van de door medische specialisten ontworpen zolen van Dekos, wordt de binnenwaartse draaiing van de benen en de voorwaartse kanteling van de bekken gecorrigeerd. Het resultaat is verbluffend voor de stand van de knieën, rug en nek.
Veel rugpatiënten hebben aangegeven zeer veel baat te hebben bij het dragen van onze inlegzolen. Voor beroepsbeoefenaars die bij hun werk veel lopen of staan, zijn de standaard steunzolen zolen een absolute aanrader. Ze geven een optimale correctie aan uw voeten, waardoor de voeten weer in een neutrale stand komen. (0-lijn).

Tevens is het ook raadzaam om de houdingsafwijking locaal zelf te behandelen. Een zeer goed werkend en vooraanstaand middel is het gebruik van de RugRolStretcher. Wij van Dekos garanderen de laagste prijs van Nederland!

 

 


Oplossingen geselecteerd door onze therapeut

Bekijk in onderstaand overzicht welk product het beste bij uw situatie past.
Wilt u toch eerst ons advies, neem dan gerust contact op!