Doorgezakte voorvoet, Spreidvoet

Heeft u last van en doorgezakte voorvoet oftewel spreidvoet, dan is de enige goede remedie een zachte zool of een voorvoetkussentje te dragen die tevens steun geeft onder voorvoet. Dekos heeft de beste zolen en voorvoetkussentje op dit moment, specifiek voor dit probleem. Deze aanpassingen zijn door medische specialisten ontwikkeld en getest! Al honderden tevreden mensen zijn u voorgegaan!

Lees verder 

De spreidvoet of doorgezakte voorvoet kenmerkt zich als: 
- De voorvoetboog doorgezakt is met als gevolg dat de tenen gespreid zijn 
- Eén of meer middenvoetsbeentjes zijn verzakt

- Vaak zie je ook dat er een hallux valgus ontstaat ( scheefstand naar binnen van de grote teen)
- Vaak is het lengtegewelf van de voet ook doorgezakt en staat de voet naar binnen (doorgezakte voet, platvoet).
De klachten zijn: pijn onder de ballen van de voet , brandende pijn boven of onder de voorvoet, vermoeide benen,  eeltvorming en/of een likdoorn onder een van de ballen van de voorvoet. 

De oorzaak kan erfelijk zijn maar ook leeftijd speelt een rol. Andere oorzaken zijn overbelasting door schoenen met hoge hakken, overgewicht of reuma. Het kan voorkomen dat de voorvoet doorzakt en daardoor een zenuwbeknelling veroorzaakt (Mortonse neuralgie).

De enige goede remedie is een zachte zool of een voorvoetkussentje te dragen die tevens steun geeft onder voorvoet. Dekos heeft de beste zolenop dit moment, specifiek voor dit probleem. Deze zolen zijn door medische specialisten ontwikkeld en getest! Al honderden tevreden mensen zijn u voorgegaan!