Peesplaat hielspoor

Peesplaatontsteking (fasciitis plantaris), de minder bekende hielspoor, is niet precies onder de hiel gelocaliseerd maar is meer een pijnpunt in het verloop van de voetzool. Men noemt het dus wel fascitis plantaris en het is meer een peesplaatontsteking onder de voet.

Peesplaatontsteking voet oorzaak

De pijn wordt eveneens als de klassieke hielspoor (pijn onder de hiel)  veroorzaakt door een niet-bacteriële ontsteking aan het peesblad in het verloop van de voetzool. Klassieke hielspoor maar ook de peesplaat hielspoor, is in veel landen een groot en veel beschreven probleem. Er zijn veel oorzaken aan te wijzen voor deze klacht. Meestal is er sprake van overbelasting. Kortstondige overbelasting of een langdurige overbelasting door bijvoorbeeld een grote afstand te wandelen of hardlopen. Het zal duidelijk zijn dat het lichaamsgewicht hierbij een belangrijke rol speelt. De kenmerkende klacht bij een hielspoor is een precies aan te wijzen felle pijn onder de hiel.

Lees verder 

Hielspoor peesplaat tegengaan

Rust is een goede remedie maar in de praktijk moeilijk uitvoerbaar. Bij het tegengaan van hielspoor of andere locale pijnpunten is het belangrijk om gebruik te maken van goede schoenen en schoenen die beschikken net zoals de originele gelzolen over gelgevulde zolen. Bij de originele Gelmassage inlegzolen  wordt de druk net als bij een waterbed gelijkmatig onder de voeten verdeeld, hetgeen pijnlijke drukpunten tegengaat. Vrij stromende gelkussentjes masseren uw voeten bij elke stap en stimuleren hierdoor de bloeddoorstroming. Als u loopt zal de vloeibare gel van achteren naar voren golven door de speciaal gevormde tunneltjes in de zool. Deze zijn ontwikkeld om druk van uw voet op te vangen en het gewicht van het lichaam onder de gevoelige hiel te doen afnemen. Lopen en staan wordt weer een genot! De zeer dunne zolen (2 mm) zijn gevuld met het absoluut onschadelijke USP-glycerine gel.

Peesplaatontsteking voet behandeling gelzolen

Door deze eigenschappen werken de originele gel-massage zolen ook zeer goed bij: hielspoor, doorgezakte voorvoetenpijnlijke voetzolen, botknobbels, branderige en vermoeide voeten  

De originele Gelmassage inlegzolen hebben het predicaat: “Geaccepteerd door de Amerikaanse Podologische Medische Associatie”.  De zolen zijn wetenschappelijk zowel in laboratoria als in de praktijk getest. Wij zijn dan ook best wel trots dat de originele gelmassage inlegzolen dit strenge predicaat mogen voeren! Het grote voordeel van gelgevulde massage zolen  ten opzichte van bijvoorbeeld watergevulde zolen is dat gelgevulde zolen niet uitdrogen. Dat wil zeggen dat de werking voor een zeer lange periode gegarandeerd is.

Wij geven dan ook garantie op onze gelgevulde massage zolen.
En let op: Ondanks deze kwaliteitsgarantie, garanderen wij ook de laagste prijs!


De Gelmassage inlegzolen van Dekos bewijzen zichzelf al meer dan 15 jaar lang, dag na dag. De duizenden tevreden en steeds terugkerende klanten sterken Dekos in hun streven om ook uw klachten te verlichten of te doen verdwijnen.


Oplossingen geselecteerd door onze therapeut

Bekijk in onderstaand overzicht welk product het beste bij uw situatie past.
Wilt u toch eerst ons advies, neem dan gerust contact op!