Ingegroeide teennagel

Een ingegroeide teennagel komt vaak voor bij de grote teen. De punt of rand van de nagel is dan in de huid gedrongen. Vaak ontstaat op deze plek overtollig eelt. Dit kan flink pijn doen en leiden tot een ontsteking. Uiteindelijk resulteert het  in een rode plek waar pus en bloed uit kan komen. Een ingegroeide teennagel kan bij alle nagels voorkomen. Dekos heeft diverse specifieke produkten om ingegroeide teennagels tegen te gaan maar ook om te voorkomen!  

Lees verder 

Bij een ingegroeide teennagel groeit het puntje van de teennagel in het nagelbed.De teen wordt rood en pijnlijk, Er kan wil vlees ontstaan en pus. Mogelijke oorzaken zijn knellende schoenen, peuteren aan de teennagels en zwetende voeten.Om het genezingsproces te versnellen, is het wel belangrijk dat u op een goede manier met uw nagels omgaat.Bij een ingegroeide teennagel kan de huisarts of pedicure een watje of een rubber gootje onder de nagel aanbrengen, zodat de nagelpunt over het nagelbed heen groeit.

-Houdt u klachten en wordt de ontsteking erger, dan kan de huisarts de teennagel voor een deel wegsnijden

-De nagels regelmatig recht afknippen, verkleint de kans op ingroeiende nagels. Het is belangrijk dat u de nagels beschermt tegen schadelijke invloeden.

-Draag zoveel mogelijk ruime, niet knellende schoenen.

-Probeer de nagel zoveel mogelijk met rust te laten. Een prima manier om de nagel voldoende rust te geven is door de teen voldoende ruimte te geven ten opzichte van de naastliggende teen.

-Dekos heeft een aantal producten die de (grote) teen ruimte geven.