Parkinson

Meer dan de helft van alle parkinsonpatiënten klaagt over pijn. Artsen en patiënten hebben vooral oog voor loop- en schrijfproblemen en beven. Andere mogelijke symptomen van de ziekte van Parkinson die over het hoofd worden gezien zijn: pijnscheuten, stijfheid, gevoelsstoornissen. In zeldzame gevallen is pijn zelfs één van de eerste symptomen. Zie:  Nederlands tijdschrift voor Geneeskunde ( NTvG) 1989;133:961-2; Auteurs: R.A.C. Roos en C.B. Vredevoogd. Met name het 'bevroren schouder'-syndroom, (frozen shoulder), gekenmerkt door pijnlijke en stijve schouders is een zeer veel voorkomend probleem. Alternerende bewegingen (op- en neergaande bewegingen van de schouders), werken zeer goed tegen de ingezakte houding, de motorische stoornissen en tegen de pijn.

Lees verder 

Parkinson pijn gewrichten

De ziekte van Parkinson is een langzaam progressieve aandoening. Behalve bovengenoemde symptomen, kunnen stoornissen van het autonome zenuwstelsel, depressie en dementie in combinatie met deze verschijnselen voorkomen. Bij de ziekte van parkinson is er bijna altijd sprake van een voorovergebogen houding. Deze ingezakte houding zorgt voor veel stoornissen. Stoornissen in 1 of beide schouders, wervelkolom en rib problemen, doorbloedingsstoornissen etc. De wervelkolom, ribben en schouders bewegen allen in een harmonieuze combinatie. Bij de ziekte van Parkinson ontstaat er heel vaak een storing in één van deze gewrichten. 

Ziekte van parkinson beweging

Loopproblemen, vertraagde bewegingen, het feit dat bepaalde bewegingen niet meer spontaan gebeuren, houdingsproblemen, waarbij romp en hoofd voorovergebogen zijn: dat alles veroorzaakt vaak spier- en gewrichtspijn. Bovendien zijn de meeste parkinsonpatiënten boven de 50 en hebben ze dus ook last van allerlei ouderdomskwaaltjes die bij spier- en gewrichtspijn horen zoals: 

  • Het 'bevroren schouder'-syndroom, gekenmerkt door pijnlijke en stijve schouders
  • Verstijfde en voorovergebogen bovenrug (ingezakte houding)
  • Heuppijn
  • Lage rug- en nekpijn.

De Schouder Stretcher is een vernuftig schouder-pulley systeem dat ervoor zorgt dat de bewegelijkheid van de schouder, bovenrug en ribben wordt onderhouden of vergroot. Dit komt ook de ademhaling ten goede. Tevens kunnen er spierversterkende oefeningen mee worden uitgevoerd.


Productoverzicht Parkinson

Service staat bij ons altijd voorop! Wij hebben alleen de allerbeste producten tegen parkinson, advies op maat, alles op voorraad en dus snelle levering. Dekos staat al jaren bekend als dé houding- en voetspecialist! Bekijk hier onder de gerelateerde producten.