Arthrose oftewel slijtage van de onderug

Bij artrose in de rug en de ruggenwervels wordt de kwaliteit van het kraakbeen bij de botten en de gewrichten in de rug minder goed. Bewegen geeft rugpijn. De pijn wordt erger bij zwaar en verkeerd tillen. Ook verkeerd staan, zitten en slapen zorgt voor meer pijn.

Symptomen en klachten die voorkomen bij artrose van de rug, zijn bijvoorbeeld:

- veel rugpijn.

- Het in beweging komen (startpijn) doet pijn.

-Start stijfheid ( mn. sochtends)

- De pijn wordt erger bij zwaar, of verkeerd tillen. Ook verkeerd staan, zitten en slapen zorgt voor meer rugpijn.
Door de rugartrose kunnen zenuwen in de rug worden afgekneld, hierdoor kan er sprake zijn van krachtverlies en tintelingen in arm, hand, been of voet.
 

Lees verder 

Artrose is een gewrichtsaandoening, die ontstaat in het natuurlijke verouderingsproces. Het heeft te maken met het verstijven van het kraakbeen van een gewricht. Vaak is er pijn rond het verstijfde gewricht. Zit de artrose in de wervelkolom, dan kan de pijn uitstralen naar 1 of beide benen. Soms gaat die pijn gepaard met tintelingen. Het proces kan niet worden teruggedraaid, maar de Mega onderrugbrace, gecombineerd met oefeningen kan pijn en stijfheid verminderen en het slijtageproces vertragen.  Wanneer  je weet dat je een zwakke rug hebt of wanneer het werk heel zwaar is, is het ideaal om gedurende deze momenten de Mega rugband te gebruiken ter bescherming van de rug. (zoals een gewichtheffer alleen zijn beschermende band gebruikt tijdens de omhoogdruk actie). Dekos heeft met een team van medische specialisten produkten ontwikkeld die van groot belang kunnen zijn bij de diverse soorten rugklachten.

Een andere oorzaak voor het versnellen van het arhrose proces is een slechte lichaamshouding. Dit komt bijna altijd voor tijdens langdurig staan en lopen. In zeer veel gevallen heeft dit te maken met een verkeerde stand van de voeten! Dat is vaak gerelateerd aan doorgezakte voeten (overpronatie) of platvoeten,( wanneer de voeten aan de binnenzijde bijna of helemaal op de grond staan). Deze verkeerde stand van de voeten wordt doorgegeven aan de knieen, heupen, bekken,rug en nek.  Hierdoor ontstaat er een bekkenscheefstand en wordt de rug overbelast.  Er ontstaat  pijn en vermoeidheid al dan niet met uitstraling in een been (ischias). Soms kan dit zelfs resulteren in een hernia! (uitstraling in 1 of 2 benen of armen)