Rugpijn door een verkeerde houding

Lage rugpijn door een verkeerde houding komt veel voor. (bv. bij de ziekte van Bechterew).De belangrijkste reden voor deze lage rugpijn heeft te maken met een verkeerde stand van de voeten!  Deze slechte stand van de voeten wordt doorgegeven aan de knieen, heupen, bekken, rug en nek. 

Een veelgebruikt en zeer goed aangeschreven medisch hulpmiddel bij rugklachten ten gevolge van een verkeerde houding is de Rugrolstretcher. De Rugrolstretcher masseert, rekt en mobiliseert uw rug. Bij de meeste patiënten zijn de rugklachten binnen een paar weken flink afgenomen of verdwenen. Zo is de Rugrol stretcher ook vaak zeer effectief bij de ziekte van Bechterew. Informeer bij uw therapeut!

Lees verder 

Pijn in de lage rug komt veel voor. Maar liefst 85% van de bevolking zal tenminste één keer in het leven lage rugpijn krijgen.Je zou denken tijdens zwaar lichamelijk werk, maar dat hoeft lang niet altijd zo te zijn. Problemen in de lage rug kunnen zich op verschillende manieren uiten. Veel mensen klagen over een zeurende pijn of een stijve rug, maar de pijn kan ook gevoeld worden als een zenuwpijn (bijv. uitstralend naar de benen). Een relatief onschuldige rugpijn met uitstraling in 1 been ( meestal tot de knie), noemen we Ischias. Echter wanneer de grote beenzenuw (ischiadicus) afgekneld wordt door een tussenwervel uitstulping noemen we dit een Hernia.  Afhankelijk van de oorzaak van de rugklachten heeft Dekos een andere oplossing voor uw rug/beenpijn.

Een zeer belangrijke reden voor lage rugpijn klachten, is een slechte lichaamshouding, in combinatie met een verkeerde stand van de voeten. Een slechte lichaamshouding komt vaak voor tijdens langdurig staan en lopen. In zeer veel gevallen heeft dit te maken met een verkeerde stand van de voeten!  Dat is vaak gerelateerd aan doorgezakte voeten (overpronatie) of platvoeten,( wanneer de voeten aan de binnenzijde bijna of helemaal op de grond staan). Deze slechte stand van de voeten wordt doorgegeven aan de knieen, heupen, bekken, rug en nek.  Hierdoor wordt de rug overbelast en er ontstaat  pijn en vermoeidheid in de lage rugspieren. Soms kan dit zelfs resulteren in een hernia! (uitstraling in 1 of 2 benen of armen). 

Een veelgebruikt en zeer goed aangeschreven medisch hulpmiddel bij rugklachten is de Rugrolstretcher. De Rugrolstretcher masseert, rekt en mobiliseert uw rug. Bij de meeste patiënten zijn de rugklachten binnen een paar weken flink afgenomen of verdwenen. Het regelmatig blijven gebruiken van de Rugrolstretcher vermindert de kans op herhaling van de klachten. Ook is de Rugrolstretcher een waardevolle aanvulling naast de bestaande behandeling van de therapeut en kan met andere therapieën en oefeningen worden gebruikt.

 


Oplossingen geselecteerd door onze therapeut

Bekijk in onderstaand overzicht welk product het beste bij uw situatie past.
Wilt u toch eerst ons advies, neem dan gerust contact op!