Schouderklachten

De schouder is het beweeglijkste gewricht van ons lichaam. Deze grote beweeglijkheid wordt o.a. mogelijk gemaakt door vier grote pezen in de schouder. Bij overbelasting kunnen ze geïrriteerd of ontstoken raken. Een gewrichtsontsteking voelt opgezwollen en warm aan. Verder is de schouder pijnlijk, kan moeilijk worden bewogen (stijf) en meestal ook krachtsverlies. Het is van groot belang om zo snel mogelijk en met weinig pijn de schouder te oefenen

Lees verder 

RSI klachten schouder behandeling

RSI Schouderontstekingen worden in de meeste gevallen veroorzaakt door afknelling en irritatie van de slijmbeurs en spierpezen in de schouder. Afknelling vindt plaats bij een voorover gebogen of ingezakte houding, doordat er te weinig ruimte overblijft voor pezen en zenuwen en het schoudergewricht. Er ontstaat een verlammende, zeurende pijn in de schouder evt. met uitstraling waardoor je steeds minder met je arm en schouder kunt. Een voorovergebogen houding van de bovenrug en schouders kan vaak stoornissen geven in 1 of beide schouders, wervelkolom en ribben. Het is dus zeer belangrijk dat de beweeglijkheid van de bovenrug en schouders optimaal is.  

Frozen Shoulder (verstijfde schouder) oplossing

Een "frozen shoulder" oftewel  het “bevroren, (verstijfde) schouder-syndroom” ontstaat doordat het kapsel verkeerd aangestuurd wordt door de zenuwbanen. Het kapsel verkort met veel bewegingsbeperkingen als gevolg. Veel mensen met de ziekte van Parkinson hebben een "frozen shoulder"( 'bevroren schouder'-syndroom). Deze kenmerkt zich door pijn en forse bewegingsbeperkingen. Bij de ziekte van parkinson is er bijna altijd sprake van een voorovergebogen houding. Met name alternerende bewegingen (het op en neergaand bewegen van de schouders), werken heel erg goed tegen de ingezakte houding en tegen de motorische stoornissen. De oplossing voor een frozen shoulder is de schouder Stretcher, een vernuftig schouder-pulley systeem, dat ervoor zorgt dat de bewegelijkheid van de schouder, bovenrug en ribben wordt onderhouden of vergroot. De schouderstretcher wordt zowel thuis als in de praktijk van de fysiotherapeut gebruikt. Tevens zijn er tal van ziekenhuizen en revalidatie centra die inmiddels ook gebruik maken van de Schouderstretcher.  

Pijn aan schouder na operatie

Na een operatie van de schouder is het van groot belang om zo snel mogelijk de bewegelijkheid van de schouder te vergroten en onderhouden van de bewegelijkheid van de bovenrug. Tevens moeten de spieren rondom het schoudergewricht extra geactiveerd/versterkt worden. Afhankelijk van uw schouderaandoening kan het behandel- en trainings/begeleidingstraject variëren van 4 weken tot 3-6 maanden. 


Productoverzicht Schouderklachten

Service staat bij ons altijd voorop! Wij hebben alleen de allerbeste lichaamshouding- en Schouderartikelen, advies op maat, alles op voorraad en dus snelle levering. Dekos staat al jaren bekend als dé houding- en voetspecialist! Wilt u weten welk product het beste bij uw klacht past? Selecteer uw Schouderklacht >

Heeft u hulp nodig? Chat live met ons, stel uw vraag via de e-mail of neem telefonisch contact op. Wij helpen u graag verder!

Verschillende soorten schouderklachten

Dekos biedt de beste oplossingen voor uw schouderklachten. Met meer dan 30 jaar ervaring en met alleen de allerbeste lichaamshouding- en schouderartikelen staat Dekos al jaren bekend als dé houding en voetspecialist! Selecteer hieronder uw klacht.