Instabiele enkel (veelvuldig zwikken)

De enkel kan van nature of door veelvuldig zwikken haar stabiliteit verliezen. Deze instabiliteit geeft naast veel pijn ook een grotere kans op zwikken van de enkel. Elke keer dat dit gebeurt, kunnen de enkelbanden uitrekken of inscheuren. Als gevolg van de meerder verstuikingen is het mogelijk dat de aandoening verergert en de enkelbanden zich niet meer voldoende kunnen herstellen.

Lees verder 

Enkelinstabiliteit is dus iets wat voornamelijk veroorzaakt wordt door het (veelvuldig) zwikken. Meestal merkt u dat de enkel gezwikt is, maar soms levert het zwikken van de enkel geen pijn (meer) op en merkt u het nauwelijks. Dit is wanneer enkelinstabiliteit al in een gevorderde fase is en u dus erg zwakke enkelbanden heeft. Soms kan er kraakbeenschade optreden, welke op den duur versnelde slijtage tot gevolg heeft. Het is dan dus zeer belangrijk om zolen te dragen die zeer veel stabiliteit geven.

Dekos verkoopt de beste zolen die door een team van medische specialisten ontwikkeld zijn! Wij van Dekos garanderen de beste zolen op dit moment tegen de aller scherpste prijs!


Oplossingen geselecteerd door onze therapeut

Bekijk in onderstaand overzicht welk product het beste bij uw situatie past.
Wilt u toch eerst ons advies, neem dan gerust contact op!