Hielspoor oplossing (pijn onder hiel)

Pijn onder de hiel; de echte en meest bekendste (klassieke) vorm van hielspoor. De andere vorm is een pijnpunt, meer in het verloop van de voetzool oftewel peesplaatontsteking.  De klassieke hielspoor openbaart zich als hevige, aanhoudende pijn zeer lokaal onder de hiel. Deze benaming wordt beter begrepen dan de medische latijnse naam: ‘Fásciïtis Plantaris’. Fasciitis plantaris is meer een verzamelnaam van beide soorten hielspoor. Bij de klassieke wordt de pijn veroorzaakt door een niet-bacteriële ontsteking aan het peesblad op de aanhechting van het hielbeen. Klassieke hielspoor of pijn onder de hiel (fascitis plantaris) is in veel landen een groot en veel beschreven probleem.

Oorzaken hielspoor

Er zijn veel oorzaken aan te wijzen voor deze klacht. Meestal is er sprake van overbelasting. Kortstondige overbelasting door bijvoorbeeld een te harde landing op de hiel of een langdurige overbelasting door bijvoorbeeld een grote afstand te wandelen of hardlopen. Het zal duidelijk zijn dat het lichaamsgewicht hierbij een belangrijke rol speelt. De kenmerkende klacht bij een hielspoor is een precies aan te wijzen felle pijn onder de hiel.

Lees verder 

Hielspoor tegengaan

Rust is een goede remedie maar in de praktijk moeilijk uitvoerbaar. Bij het tegengaan van hielspoor of andere locale pijnpunten is het belangrijk om gebruik te maken van goede schoenen en schoenen die beschikken net zoals de originele gelzolen over gelgevulde zolen. Bij de originele Gelmassage inlegzolen  wordt de druk net als bij een waterbed gelijkmatig onder de voeten verdeeld, hetgeen pijnlijke drukpunten tegengaat. Vrij stromende gelkussentjes masseren uw voeten bij elke stap en stimuleren hierdoor de bloeddoorstroming. Als u loopt zal de vloeibare gel van achteren naar voren golven door de speciaal gevormde tunneltjes in de zool. Deze zijn ontwikkeld om druk van uw voet op te vangen en het gewicht van het lichaam onder de gevoelige hiel te doen afnemen. Lopen en staan wordt weer een genot! De zeer dunne zolen (2 mm) zijn gevuld met het absoluut onschadelijke USP-glycerine gel.

Hielspoor gelzolen

Door deze eigenschappen werken de originele gel-massage zolen ook zeer goed bij: hielspoor, doorgezakte voorvoeten, pijnlijke voetzolen, botknobbels, branderige en vermoeide voeten  

De originele Gelmassage inlegzolen hebben het predicaat: “Geaccepteerd door de Amerikaanse Podologische Medische Associatie”.  De zolen zijn wetenschappelijk zowel in laboratoria als in de praktijk getest. Wij zijn dan ook best wel trots dat de originele gelmassage inlegzolen dit strenge predicaat mogen voeren! Het grote voordeel van gelgevulde massage zolen  ten opzichte van bijvoorbeeld watergevulde zolen is dat gelgevulde zolen niet uitdrogen. Dat wil zeggen dat de werking voor een zeer lange periode gegarandeerd is.

Wij geven dan ook garantie op onze gelgevulde massage zolen.
En let op: Ondanks deze kwaliteitsgarantie, garanderen wij ook de laagste prijs!


De Gelmassage inlegzolen van Dekos bewijzen zichzelf al meer dan 15 jaar lang, dag na dag. De duizenden tevreden en steeds terugkerende klanten sterken Dekos in hun streven om ook uw klachten te verlichten of te doen verdwijnen.


Oplossingen geselecteerd door onze therapeut

Bekijk in onderstaand overzicht welk product het beste bij uw situatie past.
Wilt u toch eerst ons advies, neem dan gerust contact op!