De Schouder Stretcher met een lus handvat is zeer handige extra optie wanneer iemand een slechte handfunctie heeft Door het lusje om de pols te bevestigen hoeft hij of zij het handvat niet vast te houden. ( bv. met reuma). De schouderstretcher is een simpel, ideaal hulpmiddel voor zowel thuis als in de praktijk van de fysiotherapeut. Er kunnen diverse verschillende bewegingen mee worden geoefend. Er zijn  tal van ziekenhuizen en revalidatie centra die inmiddels ook gebruik maken van de Schouderstretcher. 

Lees verder

Product omschrijving

De functie van de Schouder Stretcher is het vergroten en onderhouden van de bewegelijkheid in de schouders en bovenrug. Tevens kunnen de spieren rondom het schoudergewricht extra geactiveerd/versterkt worden door tijdens de oefeningen een gewichtje in de hand te houden. De Schouder Stretcher kan een belangrijk onderdeel zijn van uw behandeling. Het bereidt het gewricht voor op bewegingstherapie, vermindert de pijn en versterkt het bereikte resultaat. De Schouder Stretcher is zeer geschikt voor revalidatie in de praktijk of thuis.

Werkingsprincipe en kenmerken van de Schouder Stretcher:

De wervelkolom, ribben en schouders bewegen allen in een harmonieuze combinatie. Een storing in één van deze gewrichten betekent dat dit invloed heeft op de totale beweging. De Schouder Stretcher is een vernuftig schouder-pulley systeem dat ervoor zorgt dat de bewegelijkheid van de schouder, bovenrug en ribben wordt onderhouden of vergroot. Dit komt ook de ademhaling ten goede. Tevens kunnen er spierversterkende oefeningen mee worden uitgevoerd.

Gebruiksaanwijzing:

Het apparaat is overal toepasbaar door het ophangsysteem dat op iedere deur past. (ook opdekdeuren). Bij elke Schouder Stretcher wordt gratis een rijk geïllustreerd oefenboek bijgeleverd. Ondanks dat dit boek in het Engels is geschreven, vormen de vele foto’s een dusdanig duidelijk beeld dat het voor iedereen eenvoudig toepasbaar is. Alle oefeningen worden in principe zittend op een stoel voor de deur uitgevoerd. U klemt het riempje (waaraan de katrol zich bevindt) eenvoudig weg tussen de deur en het kozijn en u bent klaar om te beginnen!
In het boek bevind zich een progressie kaart. Wanneer de bewegingsuitslag toeneemt bij het gebruiken van de Schouder Stretcher kunt u de vooruitgang op de kaart schrijven. Het touw is met intervals, zwart gemarkeerd.
In het geval van beperkingen in 1 of meerdere gewrichten, zijn deze zwarte markeringen, de lijdraad voor uw vooruitgang. Trek het touw door de katrol en zet een knoop ter hoogte van de volgende markering op het touw. Dit is belangrijk voor u en uw therapeut om uw vooruitgang te meten, hetgeen een positieve stimulans vormt. Wanneer de bewegingsuitslag toeneemt en het touw eventueel te lang wordt, kunt u dit inkorten door simpelweg een knoop in de lengte aan te brengen.

Lichaamsreacties: 

In het begin kunnen, na gebruik van de Schouder Stretcher, enige onwennigheids reacties optreden. Let op: Tijdens of na het gebruik mag geen pijn gevoeld worden. Voelt u dit wel dan kunt u de intensiteit verminderen. In het begin kunt u experimenteren en de intensiteit aanpassen aan de reactie van uw lichaam (stimulering van het lichaamsbesef).

Wanneer u twijfelt over de geschiktheid, raden wij aan om met uw huisarts of therapeut te overleggen of het gebruik van de Schouder Stretcher ook in uw geval heilzaam kan werken.

Kwaliteit:

Standaard wordt de Schouder Stretcher met een handgevormd handvat geleverd. Als extra is een “over-de-deur” metalen beugel leverbaar om bij standaard deuren van de deur af te werken.(zie foto). Ook extra leverbaar is een sling-handvat (belangrijk bij mensen met een slechte handfunctie b.v. reumapatiënten, zie ook foto). Het gepatenteerde nylon touw is dusdanig gefabriceerd dat het zeer gemakkelijk glijdt en duurzaam is. Het vervormt of rafelt niet.

Vervanging en garantie:

Wanneer de Schouder Stretcher niet aan uw verwachtingen voldoet, ontvangt u het aankoopbedrag terug. U moet de Schouder Stretcher dan binnen 2 weken na aankoopdatum onbeschadigd en in de originele verpakking met voldoende porto aan Dekos retour zenden. Dekos vervangt de Schouder Stretcher als blijkt dat binnen 1 jaar na aankoop een defect, als gevolg van een fabrieksfout is ontstaan.

Plus- en minpunten van schouderstretcher met lushandvat op een rijtje

 • Met lushandvat; speciaal voor mensen met een slechte handfunctie
 • Is overal eenvoudig toepasbaar ( klemt tussen iedere deur en kozijn)
 • Slechte lichaamshouding ( mn bovenrug en naar voren gerichte schouders)
 • Stijve bovenrug ( soms in combinatie met stijve schouder)
 • Schouder revalidatie na operatie
 • Het niet goed kunnen uitvoeren van bewegingen in de schouder
 • Pijnlijke en/of stijve schouder met krachts verlies
 • Pijnlijke schouder in combinatie met bewegingsbeperking
 • Ademhalings problemen ( door spreiding van de ribben)
 • Frozen shoulder oftewel verstijfde schouder
 • Parkinson ( door alternerend te bewegen werkt dit heel goed).

Dit product bestellen


Betaalmogelijkheden