Schouderklachten door de ziekte van Parkinson

Meer dan de helft van alle parkinsonpatiënten klaagt over pijn. Artsen en patiënten hebben vooral oog voor loop- en schrijfproblemen en beven. Andere mogelijke symptomen van de ziekte van Parkinson die over het hoofd worden gezien zijn: pijnscheuten, stijfheid, gevoelsstoornissen... In zeldzame gevallen is pijn zelfs één van de eerste symptomen. M.n het 'bevroren schouder'-syndroom, gekenmerkt door pijnlijke en stijve schouders is een zeer veel voorkomend probleem. Mn. alternerende bewegingen ( de op en neergaande bewegingen van de schouders),werken heel erg goed tegen de ingezakte houding en tegen de motorische stoornissen.

 

 

Lees verder 

Bij de ziekte van parkinson is er bijna altijd sprake van een voorovergebogen houding. Deze ingezakte houding zorgt voor veel stoornissen. Stoornissen in 1 of beide schouders, wervelkolom en rib problemen, doorbloedingsstoornissen etc. De wervelkolom, ribben en schouders bewegen allen in een harmonieuze combinatie. Bij de ziekte van Parkinson ontstaat er heel vaak een storing in één van deze gewrichten. 

Loopproblemen, vertraagde bewegingen, het feit dat bepaalde bewegingen niet meer spontaan gebeuren, houdingsproblemen, waarbij romp en hoofd voorovergebogen zijn: dat alles veroorzaakt vaak spier- en gewrichtspijn. Bovendien zijn de meeste parkinsonpatiënten boven de 50 en hebben ze dus ook last van allerlei ouderdomskwaaltjes die bij spier- en gewrichtspijn horen zoals: 

het 'bevroren schouder'-syndroom, gekenmerkt door pijnlijke en stijve schouders
heuppijn
lagerug- en nekpijn.

De Schouder Stretcher is een vernuftig schouder-pulley systeem dat ervoor zorgt dat de bewegelijkheid van de schouder, bovenrug en ribben wordt onderhouden of vergroot. Dit komt ook de ademhaling ten goede. Tevens kunnen er spierversterkende oefeningen mee worden uitgevoerd.


Oplossingen geselecteerd door onze therapeut

Bekijk in onderstaand overzicht welk product het beste bij uw situatie past.
Wilt u toch eerst ons advies, neem dan gerust contact op!