Teenklachten

Permanente pijn bv. in de tenen door bijv platvoeten, kan de kwaliteit van het leven behoorlijk verminderen.  In de tenen bevinden zich enorm veel pijnsensoren en zijn dan ook een van de gevoeligste delen van het lichaam. Dit is vooral van belang wanneer men een groot deel van de dag op de voeten moet staan of lopen.

Lees verder 

Afwijking grote teen (hallux valgus / hallux rigidus) pijn verminderen

Veel teenafwijkingen zoals de hallux valgus, (standsafwijking waarbij de grote teen een hoek naar binnen maakt) en de Hallux rigidus (arhrose van de grote teen danwel een verstijving van de grote teen als gevolg van slijtage), zijn meestal het gevolg van een verkeerde stand van de voeten. Andere oorzaken zijn: jicht, reuma, een eerder doorgemaakte botbreuk .

Meestal is dit een gevolg van een doorgezakte voetboog of doorgezakte voorvoet. Dekos heeft de beste correctie zolen en teencorrectors, in samenwerking met voetspecialisten, ontwikkeld om de pijn tegen te gaan of te verminderen.

Ingegroeide teennagel zelf verhelpen

Een ingegroeide teennagel komt vaak voor bij de grote teen. De punt of rand van de nagel is dan in de huid gedrongen. Vaak ontstaat op deze plek overtollig eelt. Eelt en blaren ontstaan door wrijving op de huid. Soms kan er ook een eeltpit of eksteroog ontstaan. Eeltpitten blijven vaak terugkomen. Ook dit  heeft meestal met een standafwijking van de voet te maken. Dekos heeft diverse specifieke produkten om dit soort problemen niet alleen zelf te verhelpen maar ook om te voorkomen!  

Hamerteen of klauwteen hulpmiddel

Hamerteen of klauwteen is een afwijking van de stand van één of meerdere kleine tenen. Hierbij is de eerste teen, ofwel ‘grote teen’ normaal en staan de tweede en/of andere tenen in een kromstand. Een goed hulpmiddel om de hamerteen of klauwteen behandelen is het Dekos hamerteenkussentje.


Productoverzicht Teenklachten

Service staat bij ons altijd voorop! Wij hebben alleen de allerbeste lichaamshouding- en Teenartikelen, advies op maat, alles op voorraad en dus snelle levering. Dekos staat al jaren bekend als dé houding- en voetspecialist! Wilt u weten welk product het beste bij uw klacht past? Selecteer uw Teenklacht >

Heeft u hulp nodig? Chat live met ons, stel uw vraag via de e-mail of neem telefonisch contact op. Wij helpen u graag verder!

Verschillende soorten teenklachten

Dekos biedt de beste oplossingen voor uw teenklachten. Met meer dan 30 jaar ervaring en met alleen de allerbeste lichaamshouding- en teenartikelen staat Dekos al jaren bekend als dé houding en voetspecialist! Selecteer hieronder uw klacht.