Diabetische voet

Heeft u last van diabetische voeten in het eerste stadium maar verder nog geen klachten van het zenuwstelsel of wondvorming? Of heeft u last van diabetische voeten in het tweede stadium en zijn uw gevoelszenuwen iets aangetast, dan is de kans groot dat u slechter gaat lopen en kans op wondjes heeft. Dekos heeft voor u de beste keuze zolen voor u geselecteerd. Zowel de originele gel-massage zolen als de diabetische zolen zijn een excellente keuze!

Lees verder 

Bijna 50% van de groep diabetici ontwikkelen, op den duur, voetklachten ten gevolge van hun diabetes. Op langere termijn zal het samenspel van de verslechterde doorbloeding (angiopathie) van de voet in combinatie met het slechter functioneren van het zenuwstelsel (neuropathie) de oorzaak zijn voor het ontstaan van de diabetische voet. Als gevolg van de verminderde bloedtoevoer zal de kans op infecties vergroten en zal een wondje minder snel genezen. Dit kan in een ernstig geval zelfs leiden tot verlies van tenen of een deel van de voet.

-Diabetische voeten in het eerste stadiumu : d.w.z. dat u een verslechterde doorbloeding in de voeten, maar verder nog geen klachten van het zenuwstelsel of wondvorming? Dan zal de originele gelmassage zolen van Dekos een verademing voor u zijn

Diabetische voeten in het tweede stadium: bij aantasting van de (gevoel) zenuwen ( in de voet kan er een afwijkende voetstand of instabiel looppatroon ontstaan). De kans op overdrukplekken/klachten op de tenen, onder de voet, hiel en enkel wordt groter. Dan zullen de diabetische zolen van Dekos een weldaad zijn

Ulceratie (wondvorming): Slecht zittende schoenen, maar zelfs naadjes van sokken kunnen wondjes creëren die niet gevoeld worden door iemand bij wie het oppervlakkige gevoel verminderd is.

 

 

 


Oplossingen geselecteerd door onze therapeut

Bekijk in onderstaand overzicht welk product het beste bij uw situatie past.
Wilt u toch eerst ons advies, neem dan gerust contact op!