Nekklachten

Het orthopedisch medisch slaapkussen van Dekos wordt gebruikt om de nek te ondersteunen. Aan de nek zijn er diverse afwijkingen te benoemen bv arthrose, stijve spieren, houdingsafwijkingen.  Een van de belangrijkste gevolgen van alle aandoeningen in de nek zijn: Spierknopen of triggerpoints en hoofdpijn; dit zijn pijnlijke verhardingen in spieren die verkort zijn en niet meer kunnen ontspannen, Het kan stijfheid, bewegingsbeperkingen, krachtsverlies en pijnklachten veroorzaken. 

Lees verder 

Spierknopen (triggerpoints) in nek en schouders

Spierknopen (triggerpoints), hoofdpijn, stijve en verkorte spieren van de nek zijn het gevolg van onderliggende problematiek zoals:

Artrose slijtage nekwervels

Slijtage van de nek wordt ook wel cervicale artrose en cervicale degeneratie genoemd. Wanneer de tussenwervelschijven dunner worden, kan het zijn dat twee wervels over elkaar gaan schuren tijdens het bewegen, of bij het achterover leunen beknelt raken. Dit kan pijnklachten veroorzaken. Deze pijnklachten kunnen op den duur weer zorgen voor een verhoogde spierspanning in de nek.

Whiplash pijnbestrijding

Een whiplash wordt ook wel een zweepslag van de nek genoemd. Het kan schade aan verschillende structuren in de nek veroorzaken. Een aantal voorbeelden van klachten die direct of later kunnen ontstaan zijn: pijn in de nek, hoofdpijn, vermoeidheid, concentratieproblemen, pijn in de bovenrug, duizeligheid en een verminderd gezichtsvermogen.

Verkeerde slaaphouding

Het houdingssyndroom (ook wel posturaal syndroom genoemd) is een syndroom waarbij iemand nek en/of rugklachten ervaart door een verkeerde "lighouding"  tijdens en na het slapen. Hierbij worden met name de spieren, gewrichten en zenuwen aan de achterkant of zijkant van de nek zwaar belast en kunnen er pijnklachten optreden

Botontkalking nek herstel

Botontkalking is het brozer worden van je botten. Het wordt ook wel osteoporose genoemd. De aandoening komt vooral op latere leeftijd voor en komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. Ingezakte rugwervels kunnen soms wel pijnklachten of uitvalsverschijnselen geven.

Nekhernia kussen

Een nekhernia (Hernia Nuclei Pulposi en cervicale discus uitstulping) van de nek, is een scheur in de tussenwervelschijf waardoor een gelei achtige substantie naar buiten puilt. De nabij gelegen zenuw wordt hierdoor beknelt en geeft een vervelende pijn meestal in 1 arm. In die gevallen wanneer de hernia nog niet zolang bestaat,  kan deze in sommige gevallen weer terug naar binnen worden "gezogen". 

Door de neutrale positie van de nek zal het orthopedisch slaapkussen van Dekos (ontwikkeld door medische specialisten), hier een goede bijdrage aan leveren.  “De comfort van een donzen kussen en de ondersteuning van een orthopedisch kussen”

Verschillende soorten nekklachten

Dekos biedt de beste oplossingen voor uw nekklachten. Met meer dan 30 jaar ervaring en met alleen de allerbeste lichaamshouding- en nekartikelen staat Dekos al jaren bekend als dé houding en voetspecialist! Selecteer hieronder uw klacht.