Platvoeten (pijn a.d. binnenzijde), doorgezakte voeten (overpronatie)

Platvoeten oftewel doorgezakte voet (pes planus), is een veelvoorkomende afwijking die veel pijn, zwelling en vermoeidheid in de voet kunnen veroorzaken. Net als bij de meeste voetafwijkingen kan dit ook resulteren in klachten in de knieën, heupen (bekken) en rug.

Een normale voet heeft een voetboog aan de binnenzijde (als de voet op de grond rust). Bij platvoeten of doorgezakte voeten is die voetboog zodanig verzakt dat de voetboog gedeeltelijk of geheel op de grond rust. 

Lees verder 

Door naar je voetafdruk te kijken ( bv door met een natte voet op tegels te gaan staan) kun je vaststellen of je last van platvoeten hebt. Bij een normale voetafdruk is er een inkeping zichtbaar tussen je voorvoet en je hiel aan de binnenzijde. Bij platvoeten laat je een complete afdruk achter zonder inkeping. Platvoeten gaan vaak gepaard met pijn aan de voetzool, welke kan uitstralen naar enkel, been, heup en rug. Hierdoor kan het vermoeiend zijn om lang te lopen of staan.

Dekos verkoopt zolen die ontwikkeld zijn door vooraanstaande medische specialisten. Zoals bv de standaard steunzolen. Deze zolen zijn de beste correctie zolen op dit moment voor dagelijks en zware werkzaamheden . Wij garanderen de beste zolen tegen de goedkoopste prijs! Afhankelijk de mate van doorgezakte voeten en voor welke toepassing kunt u keuze maken. 


Oplossingen geselecteerd door onze therapeut

Bekijk in onderstaand overzicht welk product het beste bij uw situatie past.
Wilt u toch eerst ons advies, neem dan gerust contact op!