Spierknopen (triggerpoints) en hoofdpijn door overbelasting en stress

Spierknopen of triggerpoints zijn pijnlijke verhardingen in spieren die niet meer ontspannen, Het kan hoofdpijn, stijfheid, bewegingsbeperkingen, krachtsverlies en pijnklachten veroorzaken. Een spier met een knoop of triggerpoint is ook pijnlijk met rekken. Een spier is opgebouwd uit vezels. In rustpositie moet een spier ontspannen aanvoelen. Bij een triggerpoint vindt je een locale verharding binnen de spier in ruststand. Soms kan de spier ook in zijn totaliteit verhard en samengetrokkken zijn. Het orthopedisch kussen van Dekos (ontwikkeld en getest door medische specialisten), biedt in verreweg de meeste gevallen uitkomst!

Lees verder 

Spierknopen (triggerpoints), hoofdpijn, stijve en verkorte spieren van de nek zijn het gevolg van onderliggende problematiek zoals:

-Stress, spanningen

-overbelasting;  te zwaar tillen, langdurig eenzelfde (verkeerde) houding en of beweging of bv een val of klap tegen het hoofd  

-slijtage

- hernia

- slapen in een verkeerde houding

Wat doet het Dekos orthopedisch slaapkussen voor u bij spierknopen ( hypertonie van de spieren), triggerpoints en hoofdpijn (tension headache),  door bv stress of overbelasting?
Hoofdpijn vanuit de nek wordt vaak als een band om het hoofd of als diffuse pijn in het hoofd gevoeld. De oorzaak is meestal doordat de nekspieren triggerpoints oftewel spierkopen bevatten en de spieren zeer gespannen (hypertoon) zijn. De meeste slaapkussens zijn slap en ondersteunen de hals onvoldoende.  Al snel ontstaat een zeer slechte slaaphouding.  De meeste “orthopedische” slaapkussens geven de hals wel voldoende ondersteuning, echter door de te harde of te hoge nekrol knikt het hoofd te ver achterover.
Door de unieke perfolatex vulling wordt de druk in de nek gelijkmatig verdeeld, waardoor een zogenaamde ideale 0-lijn stand ontstaat. De verstevigde nekrol geeft voldoende ondersteuning aan de hals.
De zich op ongeveer gelijke hoogte bevindende zachtere vulling ondersteunt het achterhoofd of in zijligging het gezicht. Zodoende blijft de neutrale stand gewaarborgd.
Het geheel is afgewerkt met een 2 cm hele zachte toplaag van natuurrubber, die een welbehagend gevoel geeft. Hierdoor heeft u het comfort van een donzen kussen en de ondersteuning van een orthopedisch nekkussen. Met het orthopedische nekkussen van Dekos bent u gegarandeerd van een goede lighouding. 
Door deze eigenschappen wordt het kussen ook aanbevolen bij whiplash patiënten.

Kenmerken van Perfolatex zijn: Structuur met open cellen

  • hygiënisch
  • ademend