Behandeling van hielspoor bij Medisch Centrum Schilder Volendam

In de praktijk van “Medisch Centrum Schilder” wordt nauw samen gewerkt met diverse specialisten van verschillende disciplines. Het is deze samenwerking van Fysiotherapeut en Orthopedisch Manueel Therapeut “Kees. Schilder” en podo/voetreflex therapeut Margreth Schilder-Jonk ( Lid Vereniging Natuurkundig therapeuten VNT)

In onze praktijk voor orthopedische manuele therapie en fysiotherapie, wordt hielspoor behandeld op de conventionele manier. D.w.z.specifieke medische voetreflex massage technieken, speciale oefentherapie gericht op de hielspoor klacht, hele specifieke tape technieken en advies m.b.t. welk type inlegzool, hielpad of hielcup het beste is.

Aandacht na de behandeling van hielspoor

Ook na de behandeling in de praktijk “medisch centrum Schilder” gaat de therapie gewoon door!  Er wordt veel  aandacht besteedt aan de “after- threathment” oftewel de “na-behandeling”. Een belangrijk onderdeel is het vast stellen welk type inlegzool, hielpad of hielcup voor u het beste is om de hielspoor klachten zo adequaat mogelijk aan te pakken oftewel de genezing te bevorderen. 

Al jaren worden de bijzondere gelmassage inlegzolen van Dekos gebruikt bij hielspoor behandeling. Uit ervaringen van patienten vanuit de praktijk, is gebleken dat de originele gelmassage zolen betere resultaten geven dan hielcups, of op maat gemaakte zolen. De originele gel-massage inlegzolen zijn gemaakt van urethaan en zijn gevuld met een speciale gel, die uw voeten masseert bij elke stap. Hierdoor functioneren ze als een soort waterbed. Door het dragen van de zolen wordt de druk van de hiel gelijkmatig verdeeld over de rest van de voet. De prijs van deze noodzakelijke hulpmiddelen wordt in de eerste behandeling verwerkt.

Shockwave bij Medisch Centrum Schilder Volendam

Ook shockwave behoort tot 1 van de mogelijkheden van behandeling.van hielspoor oftewel fascitis plantaris. Kortom Medisch Centrum Schilder biedt u een totaal pakket ter behandeling van uw hielspoorpijn. Dit is vaak nodig om de behandeling tot een succes te brengen. Tevens wordt er gebruik gemaakt van de nieuwste medische en wetenschappelijke informatie.