Door de specifieke vorm van de Rugrolstretcher gaat het de voorover gebogen (ingezakte) houding van de bovenrug en schouders tegen. Dit houdt in dat de wervelkolom gedoseerd wordt opgerekt (tractie). Dit komt ook de beweeglijkheid van de schouders ten goede. De rugrolstretcher kan thuis en in de praktijk voor fysiotherapie eenvoudig worden toegepast. 

Lees verder

Product omschrijving

Een veelgebruikt en zeer goed aangeschreven medisch hulpmiddel bij rugklachten is de Rugrolstretcher. De Rugrolstretcher masseert, rekt en mobiliseert uw rug. Bij de meeste patiënten zijn de rugklachten binnen een paar weken flink afgenomen of verdwenen. Het regelmatig blijven gebruiken van de Rugrolstretcher vermindert de kans op herhaling van de klachten. Ook is de rugrolstretcher een waardevolle aanvulling naast de bestaande behandeling van de therapeut en kan met andere therapieën en oefeningen worden gebruikt. De rugrolstretcher is gemaakt van 1e klas hardhout.

Voor de volgende klachten biedt de Rugrolstretcher grote kans op herstel: pijn in de onderrug, ischias met uitstraling in het been, lichte hernia, RSI, stijve nek, spanningshoofdpijn, uitstraling naar de schouders, houdingsproblemen zoals: stijve thorcale (borst) wervelkolom en een versterkte holle rug. De revalidatie begint altijd bij een betere lichaamshouding. Is de lichaamshouding verkeerd dan is de balans verkeerd en zullen uw klachten niet snel verminderen De Rugrolstretcher biedt u de kans om dagelijks de houding van de rug te corrigeren. Door de specifieke vorm van het appararaat en door de 'luxewieltjes' wordt de wervelkolom gedoseerd opgerekt. Dit maakt de Rugrolstretcher bijzonder geschikt bij het behandelen van verstijvingen van de wervelkolom zoals bijvoorbeeld bij Bechterew en dus ter voorkoming van een slechte houding (kromme rug).

Kenmerken / voordelen van de Rugrolstretcher:

Het basisprincipe is het met de rug over de Rugrolstretcher liggen, zodanig dat de platte grote wieltjes zich aan weerszijden van de wervelkolom bevinden. Het gewicht van het lichaam over de Rugrolstretcher  veroorzaakt een lichte gelijkmatige druk op de rugmusculatuur met als gevolg ontspanning van deze spieren. De Rugrolstretcher verlicht rugpijn door massage en stretching. Door te veel zitten en te weinig beweging is bij veel mensen de beweeglijkheid van de bovenrug sterk verminderd. Dit euvel wordt gecompenseerd met een verkeerde houding waardoor lage rugklachten en nekklachten optreden. Om goed te kunnen bewegen moet de borst wervelkolom opgeveer 5 graden kunnen strekken. Door de specifieke vorm van de Rugrolstretcher gaat het een ingezakte houding tegen, hetgeen inhoud dat de wervelkolom gedoseerd wordt opgerekt (tractie). Met de Rugrolstretcher kunt u tevens uzelf masseren. U bereikt de massagewerking door met de rug over de wieltjes te rollen. Dit ontspant en heeft een verbeterde doorbloeding tot gevolg. De vermoeidheid verdwijnt, hetgeen een weldaad voor de spieren is. In de praktijk is gebleken dat gebruik van de Rugrolstretcher bij 3 van de 4 patiënten met langdurige rugklachten, de klachten helpen te verminderen of zelfs doen verdwijnen. Bij de Rugrolstretcher wordt een gebruiksaanwijzing  geleverd waar de "behandeling" in 3 stappen wordt uitgelegd.

Eventuele reacties na gebruik:

In het begin kunnen na gebruik van de Rugrolstretcher enige ontwennigheidsreacties optreden. Echter na 5 à 7 dagen zal het liggen op de Rugrolstretcher als prettig en ontspannend worden ervaren.
Let op: Tijdens of na het gebruik mag geen pijn gevoeld worden. Rugrolstretcher geeft druk, welke afneemt wanneer uw spieren ontspannen, gemiddeld is dit na 1 à 2 minuten (druk niet verwarren met pijn). Indien dit niet het geval is dient u de lig tijdsduur te verminderen en/of een handdoek over de Rugrolstretcher te gebruiken zodat de druk intensiviteit wordt verminderd.
Experimenteer in het begin en pas de ligduur en drukintensiviteit aan, aan de reactie van uw lichaam (stimulering van het lichaamsbesef).

Prijs en kwaliteit:

De Rugrolstretcher wordt met de hand gemaakt en is vervaardigd van eerste kwaliteit hout! 

De Rugrolstretcher kost slechts € 58,00 incl BTW (oftewel € 47,70 excl. 21%  BTW).

Vervanging en garantie:

Wanneer de Rugrolstretcher niet aan uw verwachtingen voldoet ontvangt u het aankoopbedrag terug, mits u de Rugrolstretcher binnen 2 weken onbeschadigd terugstuurt in de originele verpakking met voldoende porto. Wij vervangen de Rugrolstretcher als blijkt dat binnen 1 jaar na aankoop een defect, als gevolg van een fabrieksfout ontstaat.

Voorbehoud voor gebruik:

Belangrijk! De Rugrolstretcher is niet geschikt bij mensen met ernstige porose, flinke ontstekingen in de rug, aan elkaar vergroeide wervels en zwangere vrouwen. Wanneer u twijfelt over de geschiktheid raden wij aan om met uw therapeut te overleggen of het gebruik van de Rugrolstretcher ook in uw geval heilzaam kan werken. De praktijk leert ons dat afgezien van bovengenoemde situaties de Rugrolstretcher bij 3 van de 4 mensen zeer heilzaam werkt.

Plus- en minpunten van rugrolstretcher op een rijtje

  • Ideaal voor boven\en lage rugklachten, hoofdpijn en schouderklachten. Let op! Nergens goedkoper!
  • Corrigeert de voorover gebogen bovenrug, (naar binnen gebogen schouders)
  • Helpt bij RSIklachten, KANS (klachten aan arm nek en, of schouder)
  • Masseert, rekt en mobiliseert uw rug
  • Ontspant de rugspieren
  • Gemaakt van 1e klas hardhout (garantie)

Dit product bestellen


Betaalmogelijkheden